miercuri, 26 august 2009

room 13

…si picurii de apa se modelau rand pe rand pe trupu-i firav. Iar ea statea tacuta sub dusul rece, cu ochii inchisi, cu mainile-i pe piept, acoperindu-si sanii cu degetele tremurande, parca de frica. Lacrimile sarate se amestecau cu sangele de pe fata ei, iar apoi se prelingeau in jos, odata cu apa. Ii simtea atingerea, ii simtea mirosul, il auzea soptindu-i la ureche sa nu miste, simtea lama taioasa a cutitului cum umbla pe pulpa ei alba… Mainile si picioarele ii zvacneau de durere chiar si acum, desi reusise sa scape de lanturile groase ce o tineau legata de pat. In fata ochilor ii apareau mereu acele momente ca niste fulgere: zambetul lui atat de tiranic, durerea, rasuflarea lui pe gatul ei, groaza… Iar mai apoi… Cutitul acela ascutit infipt in pieptul sau lucrat, toata viata lui scurgandu-se prin vena subtire pe podeaua de lemn, sangele rosu al inamicului pe camasa ei alba de in, becul galbui ce palpaia, luminand camera anosta, corpul lui neinsufletit cazut macabru pe patul ravasit… Toate astea nu faceau altceva decat sa intensifice teama din sulfetul ei. Stia ca s-a terminat, stia ca acum nu ii mai poate face rau, dar tot se simtea in pericol. Neputincioasa, se ghemuieste in coltul baii cu gresie albastra, patata de picurii rosii, privind ingandurata catre apa ce stergea toate urmele.
Iar dincolo, in camera anosta de motel, becul galbui lumineaza trupul fara de suflet inconjurat de o balta de sange… Privirea lui goala se indreapta spre cearsafurile sifonate, acolo unde avea candva putere. Doar ca acum ochii sai lipsiti de stralucire tradeaza teama, frica, oroare…

Da!Eram!

lack of inspiration

As vrea sa scriu ceva... As vrea sa scriu ceva frumos... As vrea sa'mi astern gandurile pe'o foaie.
De ce pare atata de greu?
De ce nu pot sa iau condeiul si sa scrijelesc pe foaia alba, sa'mi scot toate ideile si sa le las sa se joace in voie pe randurile drepte?
Condeiul imi sta in mana, neputincios, mintea mi'e doldora de cuvinte, de ganduri, de idei.
De ce nu le pot pune pe foaie?

miercuri, 12 august 2009

copilarie

pe ploaie, soare, ori pe vant
aici ne gasesti jucand.

strabatem labirintul

si aflam infinitul.

zburam in departare

si-ajungem in mare,

marea de bilute

colorate si dragute

unde pestele-balon

canta la trombon.

ne dam pe topogan

si aterizam in lan,

lanul verde si manos

unde-un rinocer pufos

iti zambeste dragastos.

salvam domnita din palat

calare pe-un manz inaripat.

ei, si cand am obosit

artistii din noi i-am trezit.

dansam, cantam, ori pictam

si creatiile ni le-afisam.

orice-am face, poti sa stii

deloc nu ne-om plictisi!

fiindca locul fiecarui pici

e chiar aici!

LA MACIU PICIU!



pentru tine, bogdan! multi dintisori inainte!

;;